idei geniale de afaceri 1

Crezi ca se poate ca fiul sau fiica ta sa depaseasca crizele si sa descopere intotdeauna oportunitatile ce se nasc din astfel de situatii, fara sa ramana dependent/a financiar de tine sau de ajutorul de somaj?

Iti fac cadou informatiile si strategiile urmatoare si o parte din Cursul de branding pentru elevi copii, pentru ca eu cred ca este si sansa mea de a ma proteja ca individ, daca tot mai multi oameni, care iubesc ceea ce fac, vor ajunge sa castige maximul de pe urma pasiunii lor.

Cand vine vorba sa termine liceul sau facultatea, copiii nostri, negasind suficiente motivatii, dar si exemple sau retete suficiente de reusita, care sa se si potriveasca felului lor de a fi, nu stiu ce-i asteapta si, crezand ca lucrurile vor decurge tot ca la scoala, vor sta sa vada daca nu cumva mai apare un profesor sa le spuna ce sa faca si-n continuare.

Neurostiinta demonstreaza ca peste 45% din ceea ce facem noi zilnic este din obisnuinta, deci nu poate fi altfel nici la copilul tau, pentru ca totul in natura se petrece dupa drumul de minima rezistenta.

Daca fiul sau fiica ta ar avea viziunea clara a unei cariere, din punctul A in punctul B, in care si-ar putea castiga libertatea de a face ce doreste cu timpul lui/ei, crezi c-ar mai sta sa astepte tot timpul indicatii?

Stim cu totii ca doar 2-3% dintre elevi au curaj si se straduiesc sa faca ceva din proprie initiativa in timpul liceului sau facultatii si asta, mai ales daca au avut sansa unor profesori care sa-i fi inspirat, dar care sa le fi aratat si modele de lucru.

Nestiind cum sa-si gestioneze potentialul si nici macar cum sa desopere ca l-ar avea, cea mai grava transformare pe care-o vad la copiii de astazi, este ca nu-si imagineaza niciun viitor conturat cumva, cata vreme nici parintii lor nu stiu de unde sa inceapa ei insisi restaurarea dupã ce intreaga lume a fost tavalita de realitatea atat de ostila in care traim.

Si stim cu totii ca asta se-ntampla pentru ca-n timpul scolii au avut numai raporturi de subordonare, in care cineva le preda ceva, ei invatau, daca le placea si isi faceau temele, mai mult sau mai putin constiinciosi, dupa cum ii influentau profesorii cu har sau, mai degraba, trendul clasei lor.

 

Nu stii cum se zice:
“Ne trimitem copiii la scoala, ca sa-i invete profesorii, dar 75% ni-i invata colegii lor”

 

De ce spun astea cu atata siguranta si cred ca parintii curajosi si responsabili, ar trebui sa invete ei insisi secretul revolutionarii mentalitatii copiilor lor?

Cu cei 8 ani la catedra in invatamantul preuniversitar, in care am pregatit peste 1000 de tineri si cu peste 20 de ani, in care am format tot cam 1000 de oameni maturi, ca trainer, consultant sau coach, crezi ca am aflat suficiente povesti de viata si retete de reusita, cat sa ma pot pronunta despre cine si ce merita sa faca pentru a prospera cu adevarat?

 

Ce stii ca urmeaza dupa fiecare criza?

1. Sunt meserii care dispar aproape total?

2. Antreprenorii din toate domeniile vor cauta la maximum automatizarea si robotizarea, ca sa nu mai depinda de oameni ce s-ar putea imbolnavi?

3. Oamenii care practicau meseriile disparute pot concura pe locul pe care si-l doreste copilul tau?

4. Multe salarii se vor micsora sau vor ingheta?

5. Selectiile vor fi mai drastice si testarile din ce in ce mai grele?

Ce zici?   

Crezi ca tinerii absolventi vor sti incotro sa o apuce si de unde s-o reinceapa, cand se vor intalni cu cei peste 1 milion de someri cu experienta inregistrati numai pana la 1 aprilie?

Crezi ca ne-ajuta cu ceva daca stam cu mainile incrucisate, si-asteptam sa ne dea solutii partidul, guvernul sau presedintele?

In materialul video care urmeaza am adunat o serie de motive si demonstratii de supravietuire onorabila, unele invatate chiar de la stra-strabunicii mei, care s-au refugiat de cel putin trei ori.

Dupa ce-l urmaresti, daca-mi spui ce ai simtit ca-i foloseste cel mai mult copilului tau sau ce ti s-a parut neobisnuit din continutul lui, promit sa-ti dau un al doilea material, care-ti arata cum se foloseste “Metoda D.A.I.A.” fix in cazul copilului tau.