Adrian Stavriu in juriul emisiunii "Chefi la cutite"
Bunul gust sta in felul in care stii sa creezi contraste si in felul in care stii la ce sa renunti, dar simplitatea este, pana la urma, cea mai rafinata nota de bun gust. Adrian StavriuCEVA CE CRED CA ITI FOLOSESTE, CA SA ATRAGI SUCCESUL RAPID
Dupa cum stii deja, sunt un impatimit regizor de experiente de marketing, coach si trainer, care a descoperit propria reteta de a experientializa afacerile partenerilor mei, astfel incat, potentialii lor clienti sa ii vada ca pe unicii rezolvatori ai problemelor si nevoilor lor.
Cu ce am ramas eu din aceasta experienta din juriul emisiunii „Chefi la cutite” si merita impartasit:
1. In viata, este foarte important sa participi la cat mai multe competitii, decat sa refuzi participarea, de teama ca n-ai avea prea multe sanse sa castigi. „Succesul este o calatorie, nu o destinatie”.
Mai mult decat atat, Brian Tracy spune:
“Castigatorii isi fac un obicei din a-si fabrica asteptarile pozitive inaintea evenimentului.”
Deci, starea asta de spirit este cea mai importanta, pentru ca exersezi gandul, ca vei ajunge candva in top si vei pasi pe covorul rosu, incasand un OSCAR pentru filmul spectacolului vietii tale.
Intr-o societate in care totul a devenit facil si uniform, avand la un click distanta, cam tot ce-ti doresti, oamenii sunt atrasi si captivati de povesti. Daca tu nu participi la competitii, nu ai ce povesti atat de palpitant, atunci cand iti vei pigmenta povestea de succes.
Acordandu-ti mai multe sanse de a avea ce povesti, atunci cand iti vei scrie memoriile, s-ar putea ca o carte bine scrisa, sa se vanda cu milioane de dolari, deci cu mult mai mult, decat ar fi valorat acel premiu, pe care l-ai pierdut intr-o confruntare cu tine insuti.
EXPERIENTA si DEVENIREA AU, PANA LA URMA, CEA MA MARE VALOARE
CE AI FOST SI CE AI DEVENIT, de asta au mare nevoie oamenii de la tine, ca sa-si depaseasca propriile retineri de la lupta, pe care o au de dus cu propriile neputinte sau limitari.
INVATATURA NUMARUL 2
2. GUSTUL este o arma sau o parghie, fiind unul dintre cele mai puternice simturi. Daca stii sa le combini, poti crea dependenta de arta ta.
Asa se face ca unii bucatari ajung sa fie platiti cu zeci si sute de mii de dolari pe luna, pentru arta lor, asa cum si un bun copywriter, poate sa incaseze si 40-50.000 de dolari pe o singura scrisoare de vanzari.
Am intalnit barbati aratosi, care s-au casatorit cu femei nu tocmai frumoase, ca sa nu zic altfel, care spuneau, probabil, ca sa se scuze, pentru ca era vadita diferenta intre ei:
Stii de ce m-am casatorit eu cu Maricica? Habar, n-ai, ce mancarica de fasole cu carnati, ce papanasi si ce pui la ceaun poate face femeia asta!
Ce merita retinut, este ca, intotdeauna, o EXPERIENTA CULINARA, are la baza un gust dominant, armonizat cu niste gusturi complementare bine ticluite, care de abia se simt in „fundal” si, care, creaza povestea acelei EXPERIENTE CULINARE.
CONTRASTELE ATRAG si valoreaza mai mult decat un amalgam si un abuz de arome, care nu se impaca unele cu altele. Gandeste-te ca filmele de actiune, cu tensiune si mister, sunt intotdeauna mai atractive, decat filmele plate, previzibile si fara drama.
Noi, comunicatorii, in tot ce facem pentru clientii nostri, avem nevoie ca ei sa ne caute si sa investeasca in noi, pentru ca RETETELE DE EXPERIENTIALIZARE, pe care le REGIZAM pentru ATRAGEREA clientilor lor, ii vor ajuta sa nu mai plateasca un leu pentru reclama, tocmai pentru ca intotdeauna EXPERIENTELE SUNT CELE CARE SE POVESTESC.
3. CAUTA-TI HARUL SI DE ACOLO MERGI MAI DEPARTE CU STILUL TAU DE A INCANTA LUMEA.
Picasso asta a facut si a ajuns cel mai influent si bine vandut artist plastic al secolului trecut, spunand:
„Mi-a luat 4 ani, ca sa pot picta ca Raphael si o viata intreaga sa pictez ca un copil”
Crochiurile desenate de el si cateva perioade ale lui, arata ca putea desena si picta orice ar fi vrut si totusi s-a oprit la cubism, deci a creat un stil anume, pentru care este acum recunoscut si cu totii vorbim despre el.
Doar cateva dintre tablourile lui insumeaza peste jumatate de miliard de dolari.
ASTA INSEAMNA SA AI STILUL TAU SI STILUL TAU SA AJUNGA LA CINE TREBUIE
Picasso are un tablou: „Dora Maar cu pisica” si, paradoxal, acesta s-a vandut cu 95 milioane de dolari, in pofida faptului ca milioane de oameni ar spune ca, nici daca ar avea bani cu carul, nu ar da atata pe asa un tablou.
DECI NU CONTEAZA CE FACI, CI DOAR CUM AJUNGI LA OAMENII POTRIVITI SA CUMPERE, CEEA CE FACI SAU VREI SA FACI
Iata un material util:
Imi place ceea ce fac, dar nu reusesc sa castig cat cred eu ca as merita
0 Comments